Piet Oudolf Groen in de Buurt Fonds

Piet Oudolf Groen in de Buurt Fonds
Tuin- en landschapsontwerper Piet Oudolf heeft samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds het Piet Oudolf Groen in de Buurt Fonds ingesteld. Dit nieuwe CultuurFonds op Naam - met een startkapitaal van 75.000 euro – heeft als doel om braakliggende terreinen in de stad om te vormen tot een groene omgeving. Het Cultuurfonds heeft dit fonds geschonken aan Oudolf ter ere van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2013, die hij in november 2013 ontving.

Oudolf constateert in zijn werk een groeiende vraag om in buurten iets met planten en groen in de breedste zin van het woord te doen. Er zijn al veel initiatieven op dit gebied, zoals bijvoorbeeld buurttuinen, stadsgroentetuinen en schooltuinen. Maar de financiële middelen om dit soort projecten mogelijk te maken zijn schaars.

Lees hier meer over de doelstelling, criteria en procedure om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het Piet Oudolf Groen in de Buurt Fonds. 

Het Piet Oudolf Groen in de Buurt Fonds is per 1 januari 2014 actief bij het Cultuurfonds. De aanvragen voor dit fonds worden behandeld tijdens de vergaderingen van de adviescommissie Natuur. Kijk hier naar de deadlines voor de aanvragen en vergaderdata.

Delen: